Ohjeet ja Tuki

Sähköpostin asetukset

Esimerkeissä on käytetty osoitetta ”musiikkimatka.fi” korvatkaa se omalla verkko-osoitteellanne.

Lähtevän postin palvelin(SMTP): mail.musiikkimatka.fi

Portti: 587

Salaus: TLS

Valitkaa: Palvelin vaatii kirjautumisen

Käyttäjätunnus: Oma sähköpostiosoitteenne

Salasana: Saamanne salasana

Saapuvan postin palvelin: mail.musiikkimatka.fi

Portti:110

Käyttäjätunnus: Oma sähköpostiosoitteenne

Salasana: Saamanne salasana

Varmenteen hyväksyminen

Kun aloitatatte sähköpostilaatikon käytön, ohjelma varoittaa ”epäluotettavasta varmenteesta” Teidän tulee hyväksyä turvallisuuspoikkeus, ja valita ”Tallenna poikkeus pysyvästi”

Tämä tuntuu epäluotettavalta, mitä tämä tarkoittaa?

Tämä johtuu siitä että kotisivupalveluunne on asennettu ilmainen Cpanelin SSL sertifikaattia. Sähköposttiohjelma ei voi hyväksyä sertifikaattia ilman lupaanne, koska se ei ole kaupallisia sertifikaatteja tarjoavien yritysten sertifikaatti listalla. Tämä ei kuitenkaan tee sertifikaatista sen turvattomampaa, joudutte vain itse hyväksymään sertifikaatin sen sijaan että esim. Symantec hyväksyisi sen puolestanne mailman laajuisesti.

Jos olette aiemmin käyttänyt jonkun suuren palveluntarjoajan sähköpostia ette ole luultavasti tällaiseen asiaan törmännyt. Sähköpostiosoitteenne on ollut esimerkiksi muotoa omanimi@elisa.fi tai vaikkapa yritys@sonera.fi. isoilla palveluntarjoajilla on kaupallinen SSL sertifikaatti asennettuna domainiinsa.

Teillä on nyt oma sähköpostipalvelin omalla domainilla

Aivan kuten suurilla operaattoreilla teillä on oma sähköpostipalvelin ja tämä mahdollistaa oman domain nimen käytön sähköpostiosoitteessanne. Jos palvelunne sitä vaativat, voimme lisätä palvelimeenne kaupallisen SSL sertifikaatin. Esimerkiksi luotettavana pidetyn Symantecin sertifikaatti maksaa halvimmillaan noin 340 € / vuosi ja kaikista edistynein SSL villikortti (Wild card) sertifikaatti maksaa noin 2200 € / vuosi. Hinnat ovat alv 0%

Ette luultavasti kuitenkaan tarvitse kaupallista sertifikaattia

Kaupallinen sertifikaatti tarvitaan jos palvelimellanne on vaikkapa rahaa liikuttelevia palveluja joissa asiakkaiden luottokortti, tai muita rahaliikennetietoja käsitellään palvelimellanne. Esimerkiksi verkkokauppa ei kuitenkaan ole tällainen palvelu, koska sen maksut suoritetaan ulkopuolisen maksun välittäjän sivuilla kuten vaikkapa Paytrail tai Checkout.fi palveluissa.

Miksi sitten käytämme salattua yhteyttä sähköpostiin?

Yksinkertaisesti se on turvallisempaa. Lisäksi monet internet operaattorit estävät salaamattoman SMTP portin 25. Portin 25 kautta pääsee vain heidän salaamattomaan sähköpostipalvelimeen. Tätä perustellaan tietoturvalla, mikä on totta, mutta se myös sitoo asiakkaita käyttämään heidän palveluitaan.

Ohjeet sähköposti ohjelmille

Alla olevien ohjeiden lopusta löydätte miten hyväksyä ilmainen sertifikaatti.

Mozilla Thunderbird
Windows 10 sähköposti ja kalenteri
Outlook 2016